Keramisch roetfilter met CatFire systeem

 

Onlangs hebben wij een keramisch EHC-PF filter met CatFire systeem geleverd voor een shovel van de Fa. Van Halteren Infra in Bunschoten. Keramische roetfilters worden meestal toegepast op machines die permanent zwaar worden belast. Die filters hebben namelijk een uitlaatgastemperatuur van minimaal 300º nodig om het in het filter verzamelde roet te verbranden. Voor situaties waarbij die 300º niet (altijd) wordt gehaald heeft EHC nu een nieuw systeem ontwikkeld. Dat is het z.g. CatFire systeem op basis van een extra catalysator waar diesel wordt ingespoten wanneer de (regeneratie-) temperatuur te laag is. Die diesel ontbrand vervolgens waardoor het verzamelde roet alsnog verbrand. De roetuitstoot van betreffende shovel met een 7,2 lt. TDI motor wordt vanaf nu met minimaal 95% gereduceerd en voldoet daarmee aan de hoogste (VERT) norm!

Roetfilters voor Defensie (4)

 

Als laatste defensieproject willen we hierbij nog even de aandacht vestigen op een door EHC speciaal voor Defensie ontwikkeld 4-voudig L20 filter t.b.v de CV90 tank. Vanwege de forse cilinderinhoud was deze 4-voudige L20 versie noodzakelijk om het uiteraard ook zeer grote uitlaatgasvolume te kunnen verwerken. Dit is weer één van de vele voorbeelden waarbij VDC/EHC laat zien voor elk probleem een oplossing te bieden!

Roetfilters voor Defensie (3)

 

Ook onze HT20 opzetfilters worden regematig door Defensie toegepast. Deze opzetfilters zijn standaard geschikt voor dieselmotoren van b.v. vrachtauto's of zware machines met een cilinderinhoud tot 30 liter! Vaak worden deze opzetfilters door EHC aangepast op de specifieke eigenschappen van defensievoertuigen. Zo leverden wij eerder al L20 filters met speciale flexibele balgconstructies aan onderdelen van de Koninklijke Landmacht, - Luchtmacht en -Marine en werden onlangs ook weer een tiental van deze speciale L20 filters (enkel en dubbel) geleverd t.b.v. diverse Genie voertuigen. Daarbij zaten oa. shovels, graders, rupsdozers, teleskoopkranen en een YPR pantservoertuig.

Roetfilters voor Defensie (2)

 

Ook voor 47 stuks MB Tracks van Defensie leverden wij HT20 roetfilters. Die filters waren onderdeel van een compleet upgrade programma waarbij de MB Tracks door MB Nederland o.a werden voorzien van een Airco systeem en dus ook van onze EHC-HT filters. De MB Tracks worden door de Koninklijke Luchtmacht ingezet om F16 straaljagers van hangar naar startbaan te verslepen en vise versa.

Roetfilters voor Defensie (1)

 

Defensie staat borg voor goede arbo-omstandigheden en is daarom ook een vaste afnemer van onze roetfilters. Zo leverden wij o.a. 35 stuks semi-permanente (HT10) roetfilters voor de z.g. "Bombloaders" die worden ingezet om bommen onder straaljagers te 'hangen'. Evenals alle andere EHC roetfilters hebben ook de HT filters een rendement van minimaal 95% op de roetuitstoot!

Vragen?

 

Voor vragen rondom de ontwikkelingen van de VanDoGroep, onze producten en mogelijkheden kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.